ČLÁNEK

Sedmé místo vystřílel Německu Julian Lutz, proměnil i nájezd

06.08.2021 | Dominik Dubovči, FOTO: HockeySlovakia

Napínavý až do konce byl piešťanský duel mezi Švýcarskem a Německem. V souboji o umístění získali první výhru na turnaji Němci. Jejich hrdinou byl Julian Lutz, který vstřelil dva góly ze hry a trefil se i z nájezdu. O vítězství 3:2sn pak rozhodl Leon Sivic.

Zápas č. 14  •  pá 6.8.2021  •  15:30  •  Online přenos utkání  •  Videozáznam
Švýcarsko
2:3sn
( 0:0, 2:2, 0:0 - 0:1)
Německo
Švýcarsko: Simeoni – Füllemann, Bieri, Christe, Bichsel, Dionicio, Quinn, Terraneo – Taibel, Fiebiger, Müller – Naber, Rod, Schild – Lurati, Greuter, Hull – Gruber, Weber, von Bergen – Reinhard.
Německo: Bittner – Bettahar, Grasmik, Grunewald, Hafenrichter, Hübner, Kauhanen, Sinn, Sturm – Anton, Elias, Gaidel – Hauf, Hördler, Kechter – Krening, Lutz, Pischoff – Oswald, Rollinger, Sivic – Ullmann.
Branky a asistence: 26:43 Lurati (Bichsel), 37:11 Müller (Weber, Quinn) – 27:29 Lutz (Kechter, Kauhanen), 38:32 Lutz (Kechter), rozhodující nájezd Sivic.
Střely: 27:20 (9:10, 9:7, 6:2 - 3:1).
Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Štefik, Hronský – Jedlička, Crman. Diváků: 125.

Fotogalerie

 

Komentář

V Piešťanech se v odpoledním zápase o sedmé místo utkali dva outsideři turnaje. Ani Švýcarsko, ani Německo dosud na Hlinka Gretzky Cupu nezískali ani bod, a to především díky slabé produktivitě.

Ta se projevila v první třetině, kdy nejvíce vynikli brankáři Simeoni a Bittner. Oba týmy totiž měly mnoho příležitostí ke skórování, recept na gól ale nenašly. Skóre se neměnilo ani ve dvou početních výhodách Němců a v jedné švýcarské.

Po čtyřech minutách hry ve druhé třetině Švýcaři hráli hned dvojnásobné oslabení, které ale dokázali ubránit a v čase 26:43 dokonce slavili první branku díky Luratimu, který zblízka zakončil pod horní tyč. Němci ale brzy srovnali, když se kolem obránce protáhl Lutz a po rychlé kličce zavěsil.

V závěru druhé části se opakoval podobný scénář, Miles Müller z úniku prostřelil německého brankáře mezi betony a Švýcaři byli opět na koni. Jen o 82 vteřin později se ale podruhé předvedl Lutz. Tentokrát měl i velkou dávku štěstí, gól totiž padl po lehkém nahození zpoza branky.

Němci měli hned v úvodu třetí třetiny šanci poprvé v zápase získat vedení, přesilovou hru ani nevyužili. A protože stav utkání zůstal vyrovnaný i po dalších vyloučeních na obou stranách, muselo se nastavovat.

Prodloužení nabídlo strhující podívanou, ve které však opět úřadovali oba brankáři. Němci se navíc dokázali ubránit i v minutu dlouhém oslabení, na řadu tak přišly samostatné nájezdy.

V nich byl šikovnější tým Německa, konkrétně Julian Lutz a Leon Sivic. Ze Švýcarů se prosadil jen Thierry Schild, prohru 2:3 po nájezdech ale neodvrátil, a jeho tým tak opouští turnaj bez jediného vítězství.

Krátké zprávy

Velký divácký zájem

2.8. - Hlavně díky fanouškům mají zápasy Hlinka Gretzky Cupu skvělou atmosféru. Český hokej moc těší zájem o tento tradiční mládežnický turnaj v Břeclavi. Všem, kteří nemají permanentku na všechny zápasy, zároveň doporučujeme, aby do Fosfa arény dorazili s předstihem a vyhnuli se tak frontám, které se občas díky velké poptávce po vstupenkách před zápasy tvoří.

Přátelská utkání

17.6. - Před startem samotného turnaje Hlinka Gretzky Cupu 2023 se ještě 29. července uskuteční přátelská utkání domácích týmů. Česká republika vyzve v Břeclavi od 18:30 Kanadu a Slováci si ve stejný den od 17:00 zahrají v Trenčíně s USA. Živé textové přenosy budete moct sledovat na www.onlajny.com!

Facebook HGC

5.6. - Zajímá vás dění na Hlinka Gretzky Cupu? Sledujte facebookovou stránku turnaje.
Historie hokejové legendy

Ivan Hlinka a vše kolem něj

Více o legendě

Facebook

Tickets are on sale for the #HlinkaGretzkyCup! ??Les billets sont en vente pour la #CoupeHlinkaGretzky! ??

Facebook

CIRCLE YOUR CALENDAR! The #HlinkaGretzkyCup schedule is out! ??A AJOUTER A VOTRE CALENDRIER! L’horaire de la #CoupeHlinkaGretzky est pret! ??

Facebook

Hlinka Gretzky Cup aktualizoval(a) úvodní fotku.

Facebook

Hlinka Gretzky Cup si aktualizoval(a) profilový obrázek.

Facebook

Hlinka Gretzky Cup si aktualizoval(a) životopis.