ČLÁNEK

Spasitel Perfetti vystřelil Kanadě finále

09.08.2019 | Redakce

Břeclav - V dramatickém semifinálovém klání měli Švédové hned dvakrát navrch, postup do finále jim ale zatrhl jediný muž. Cole Perfetti dvěma trefami srovnal zápas a v samostatných nájezdech odšpuntoval kanadskou radost z postupu do finále.

Zápas č. 16  •  pá 9.8.2019  •  19:00  •  Online přenos utkání  •  Videozáznam
Kanada
3:2sn
( 0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Švédsko
Kanada: Lennox – Drysdale (C), Guhle (A), Cormier, Hunt, Poirier, Sebrango, O'Rourke – Jarvis, Byfield (A), Neighbours – Sourdif, Lapierre, Perfetti – Foudy, Greig, Cuylle – Wiesblatt, Bourque, McClennon – Rochette
Švédsko: Wallstedt – Leo Lööf (C), Styf, Andrae, Wallinder, Nordlund (A), Grans, Kumlin, Linus Lööf – Magnusson, Nybeck (A), Ekmark – Olausson, Eklund, Ljungman – Hedlund, Torgersson, Hallén – Ljungkrantz, Eriksson, Garfve
Branky a asistence: 21. Perfetti (Lapierre), 35. Perfetti, rozh. náj. Perfetti – 9. Ljungman, 25. Styf (Leo Lööf)
Střely: 41:23 (10:5, 15:11, 14:4 - 2:3).
Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0.
Rozhodčí: Kika, Jeřábek – Gebauer, Lederer. Diváků: 595.

Fotogalerie

 

Komentář

Kanada vstupovala do zápasu jako jasný favorit, začátek ale vyšel lépe Švédům. Zion Nybeck sice v přesilové hře trefil jen tyč, v té samé početní výhodě ale přece jen otevřel skóre Daniel Ljungman. Švédský forvard nejprve nastřelil clonícího hráče, napodruhé už ale propálil vše, co mu stálo v cestě.

Kanaďané si také vypracovali několik slibných příležitostí, švédský gólman Wallstedt ale zámořské hokejisty dlouho trápil. To se však v úvodu druhé části změnilo. Švédští zadáci se tak trochu zapomněli v útočném pásmu, čehož využil Cole Perfetti. Nejproduktivnější hráč turnaje svůj samostatný nájezd zakončil chladnokrevně.

Vyrovnaný stav netrval dlouho. V 25. minutě práskl do puku od modré čáry obránce Tří korunek Hugo Styf a jeho projektil zastavila až síť. Javorové listy ale ještě do přestávky znovu dokázaly vyrovnat. Cole Perfetti se opět dostal do samostatného úniku a stejně jako v prvním případě zakončil suverénně.

Ve třetí části vládly zápasu důsledné defenzivy obou týmů. Bylo vidět, že ani jeden ze soupeřů nechce udělat chybu. Více ze hry měli přece jen Kanaďané, brankář Wallstedt ale všechny šance zneškodnil, a tak se šlo do prodloužení.

Ani z něho však vítěz zápasu nevzešel, a tak o druhém finalistovi musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byli Švédové hned dvakrát napřed, ale nakonec se radovaly javorové listy. Cole Perfetti nejprve odvrátil kanadské vyřazení a pak vystřelil největšímu favoritovi postup do finále. Zklamaní reprezentanti Tre Kronor budou hrát o bronz.

Krátké zprávy

Velký divácký zájem

2.8. - Hlavně díky fanouškům mají zápasy Hlinka Gretzky Cupu skvělou atmosféru. Český hokej moc těší zájem o tento tradiční mládežnický turnaj v Břeclavi. Všem, kteří nemají permanentku na všechny zápasy, zároveň doporučujeme, aby do Fosfa arény dorazili s předstihem a vyhnuli se tak frontám, které se občas díky velké poptávce po vstupenkách před zápasy tvoří.

Přátelská utkání

17.6. - Před startem samotného turnaje Hlinka Gretzky Cupu 2023 se ještě 29. července uskuteční přátelská utkání domácích týmů. Česká republika vyzve v Břeclavi od 18:30 Kanadu a Slováci si ve stejný den od 17:00 zahrají v Trenčíně s USA. Živé textové přenosy budete moct sledovat na www.onlajny.com!

Facebook HGC

5.6. - Zajímá vás dění na Hlinka Gretzky Cupu? Sledujte facebookovou stránku turnaje.
Historie hokejové legendy

Ivan Hlinka a vše kolem něj

Více o legendě

Facebook

Tickets are on sale for the #HlinkaGretzkyCup! ??Les billets sont en vente pour la #CoupeHlinkaGretzky! ??

Facebook

CIRCLE YOUR CALENDAR! The #HlinkaGretzkyCup schedule is out! ??A AJOUTER A VOTRE CALENDRIER! L’horaire de la #CoupeHlinkaGretzky est pret! ??

Facebook

Hlinka Gretzky Cup aktualizoval(a) úvodní fotku.

Facebook

Hlinka Gretzky Cup si aktualizoval(a) profilový obrázek.

Facebook

Hlinka Gretzky Cup si aktualizoval(a) životopis.

Facebook

For the second time, the #HlinkaGretzkyCup comes to Edmonton from Aug. 5-10! ??Pour la deuxieme fois, la #CoupeHlinkaGretzky aura lieu a Edmonton, cette fois du 5 au 10 aout! ??